Spring naar inhoud

Vis op de barbecue: onze tips!

Ga je barbecueën met vrienden maar is er een vegetariër bij? Dan zal dit enige beperkingen opleggen. Maar wees gerust, de mogelijkheden zijn nog steeds enorm. Er zijn namelijk veel visgerechten die je nog steeds kunt bereiden en die erg lekker zijn. Een van deze BBQ vis recepten nemen we graag met je door in dit artikel. Heeft dit nu je interesse gewekt? Lees dan snel eens verder.

BBQ

Forel op de barbecue

We hebben het al even eerder aangegeven, maar een forel op de barbecue is eigenlijk altijd wel een goed idee. Een forel kun je helemaal op de barbecue leggen, en daar voeg je een aantal ingrediënten aan toe. Denk aan citroen, olijfolie, bieslook, peterselie en tijm waarmee je de forel op meer smaak brengt. Uiteraard dien je deze ingrediënten nog te bereiden. Snij dus de citroen in schijfjes, vul de forel met de kruiden en citroen, strooi peper en zout over de forel. Tevens dien je de olijfolie eroverheen te doen. Tenslotte is het nodig om keukentouw om de forel heen te rollen. Daarmee voorkom je dat de vis tijdens het grillen open gaat en de ingrediënten eruit lopen. 

Het hoeft dus niet moeilijk te zijn om gevulde forel op de BBQ te breiden, zorg er in ieder geval voor dat je de juiste ingrediënten in huis hebt. Zoek tevens vooraf even op hoe je het exact moet bereiden, mocht je dit vergeten zijn. Zo zal de volgende barbecue hoe dan ook een succes zijn, wie er ook komen.